Barn och gift hör inte ihop, OK?

26 okt

Noterar nöjt att lokaltidningen testar barnskor (ej på nätet). Men ett av paren innehåller PFOA, en av dessa bokstavsförkortningar som misstänks/har bevisats vara hormonstörande. En möjlig effekt är att barn som får i sig ämnet förändras så att deras möjligheter att då barn påverkas.

Norrköpings Tidningar har haft återkommande nyheter om miljö och hälsoskydd på sistone.
Norrköpings Tidningar har haft återkommande nyheter om miljö och hälsoskydd på sistone.

Att ha skon på foten är inget omedelbart problem, men om du slickar på den… Då undrar så klart en pappa hur svårt det kan vara att tänka rätt. Det finns för högre farao en period när barn upptäcker världen genom att smaka på allt. Och även om skorna är gjorda för lite större barn så tenderar det att finnas andra barn i närheten, småsyskon eller bebiskompisar på besök. Barn och gift hör inte ihop, svårare än så är det inte.

Share