Frihet att vara trygg

Inför kommunala ordningsvakter tills polisen har personal.
Sätt stopp för svartklubbarna och deras illegala verksamhet.
Stoppa skadegörelse och bränder vid förskolor och skolor.

Kommunala ordningsvakter
Det är statens ansvar att se till att medborgarna är trygga. Polisen är en av de grundläggande samhällsfunktioner som måste fungera. Men i mötet med nuvarande och före detta poliser konstaterar jag att det just nu saknas personal i Norrköping. Så ser det ut på många håll i Sverige. Därför föreslår Liberalernas partiledare Jan Björklund och jag satsningar på kommunala förordnade ordningsvakter. Söderköping har redan prövat för att jobba mot skadegörelse. De ser också effekter på droghandel och våldsbrott. Det är katastrofalt att någon ska behöva göra polisens jobb, men vi kan inte vänta längre på att polisens omorganisation ska bli helt färdig.

Stopp för svartklubbarna
På något sätt verkar det ständigt finnas 3-4 svartklubbar i Norrköping. “Det är väl inget farligt, låt folk ha kul!” säger nån. Jo, det är farligt! Svartklubben är en illegal verksamhet som också utgör grogrund för ny kriminalitet. Här växer små brottslingar till större, allt medan vanliga Medelsvenssons tar sig en grogg, kollar stripteasen och tycker att det pirrar lite extra att gå på ett spännande ställe. Men spänningen har alltså sitt pris. Dessutom skadar det våra vanliga krogar och klubbar. Det finns all anledning att jobba samlat mot svartklubbarna i stan.

Skydda förskolor och skolor från skadegörelse
Allt för ofta läser vi om skadegörelse eller bränder vid våra förskolor och skolor. Det handlar om glasskross i förskolans sandlåda, krossade rutor, anlagda småbränder eller hela fasader som fattar eld. Det kanske är naturligt att den som är arg på sin skolgång ger sig på just symbolen för problemen, skolbyggnaden. Men det kan aldrig vara acceptabelt. Elever som förstör behöver snabbt hjälp och hamna på rätt bana igen, men framför allt ska förskola och skola fungera varje dag för barn och elever. Det är deras rättighet att få lära sig för livet!

Frihet är också att vara trygg där du bor, där du lever och där dina barn vistas. Den friheten måste försvaras!


Rösta på mina förslag och lämna dina egna idéer på http://olajhedin.se/tycktill

Share