Sluträknat!

24 sep

Valresultatet för Stockholms kommun är klart! Tack alla som kryssat mig! I en mindre kommun hade mina 58 kryss räckt till en fullmäktigeplats. I Stockholm är det extra trångt om saligheten, jag nådde inte ända fram, men är ändå mycket nöjd.

Några har hört av sig och frågat vad som händer nu. I december kommer kommunfullmäktige utse nya ledamöter till nämnder och styrelser. Då hoppas jag få fortsatt förtroende i miljö- och hälsoskyddsnämnden. Personkryssen är ingen garanti för det, men en av flera faktorer som valberedningen använder sig av. Så kryssen är viktiga!

Jag är stolt över varje kryss och minns alla samtal som hör ihop med många av dem. Det är ett otroligt ansvar att få röster i ett val, och jag tänker naturligtvis stå fast vid och driva den politik som jag gick till val på. Ett varmt tack till alla som kryssat. Ett varmt tack till alla som peppat, delat flygblad, tipsat om mig, fotat och korrläst, förberett, utmanat, kramat eller på andra sätt stöttat min kampanj.

Något ska också sägas om Folkpartiet Norrmalms valkampanj. Som ordförande i lokalföreningen är jag otroligt stolt över att vi är Stockholms mest liberala valkrets. Det gäller valet till riksdagen, till kommunen och preliminärt även landstingent. I riksdagsvalet ökar vi med 1 % mot förra valet och når 11,46 %, trots den stora nedgången totalt sett. (Rikssnittet är 5,42 %) Alla har engagerat sig – från helt nya partimedlemmar till 90-åringen som “inte orkar kampanja” men som delade ut 60-talet flygblad och valsedlar i sitt boende. Vi har all anledning att vara stolta!

Gemensam kampanj med Centerpartiet
Valkampanj vid St Eriksplan tillsammans med Albin Ring (C). Till vardags är kycklingmannen borgarrådssekreterare vid stadsmiljöroteln, och jag har haft förmånen att jobba ihop med honom genom miljö- & hälsoskyddsnämnden. Här delar han ut mitt personvalsmaterial.
Share