En tredjedel av livet

13 apr

Den nya frihetstiden? Ja, så kan vissa beskriva sin pensionering. Andra känner sig undanskuffade från sitt arbete, sin yrkesroll och sin arbetsgemenskap, mot sin vilja. Det gäller en tredjedel av livet, en tid då du ska ses som människa snarare än pensionär.

Därför vill vi ge anställda i Stockholms stad rätt att arbeta till 70 års ålder. Vi vill också göra det enklare för äldre att få plats på servicehus och att ta med sitt husdjur till äldreboendet. Det är några av Folkpartiets i Stockholms stad förslag som presenteras under vår äldrepolitiska kampanj nu i april.

Här kan du läsa om förslaget att ge rätt att arbeta till 70 års ålder. Läs mer om vår äldrepolitik på Stockholmsbloggen, sökord Årsrika.

äldrekampanj_140413
FP Norrmalm kampanjar om äldrefrågor vid St Eriksplan. Här syns Gertie, Maria, Ola, Richard och ivrigt kampanjande Margita.
Share